Kennelmamma, Tonårsmamma, Älskarinna, Bonusförälder och Bitch!

Alla inlägg den 9 augusti 2010

Av Marie - 9 augusti 2010 22:15

På en IPO hund...så fint det är när hunden utstrålar glädje och förväntan i lydnaden....  


Med tanke på kommentaren så ska jag givetvis tillägga att absolut! Grattis

Vill minnas att jag tom i min blogg grattade till SM vinsten förra året....


Här är några fler duktiga IPO Hundar...

http://www.ipo.nu/etikett/movies/


Och här en IPO I hund , den har visserligen aldrig vunnit något SM eller någon CACIT tävling, men visst är det något som skiljer? Hmm....funderar, ja, ja jag kommer nog på det till sist....jag är ju så okunnig så jag får nog fråga någon IPO expert kanske...


Av Marie - 9 augusti 2010 21:37

Tyvärr är jag på jobbet men det går nog repris, Fredde Steen ska debattera med Mats Odell ang förbud för vissa hundraser.


Att det dyker upp så mycket "hundattacker" nu, är det för att vi uppärksammar det mer eller är det brist på kunskap och uppfostran?

Jag är böjd att tro det senare....


Det är tyvärr så att många har blandat ihop uppfostran av ett domesticerat rovdjur med att lära delfiner cirkuskonster. Shapingmetodik och klickermetodik är UTMÄRKTA redskap att lära in cirkuskonster med. De är metoder framtagna för att kunna träna Delfiner och späckhuggare i fångenskap.

Det är helt överförbart på de flesta arter,för att som sagt lära in olika trix med.

Däremot är det en milsvid skillnad att uppfostra en hund, ett rovdjur som har 800 beteenden lika med vargen, ett rovdjur vi har i vårat hem med instinkter att döda, jaga och para sig...somliga hundar har mycket stora och kraftiga "drifter" och somliga lite mindre....även den minsta lilla mops eller vavva har instinkt och möjlighet att döda ett annat djur...

När vi människor inser det, att vi frivilligt tar in ett rovdjur i vårt hem, kanske vi kan sätta det i proportion till allvaret och ansvaret att också uppfostra detta rovdjur till en god samhällsmedborgare.

Det innebär att man faktiskt är skyldig att lära sig och förstå de egenskaper, drifter, instinkter som driver ett rovdjur, och vilka situationer som kan utlösa ett jakt eller försvarsbeteende.

Ska man införa NÅGOT så är det tillstånd att skaffa hund, men då ska det vara oavsett ras eller blandras...någon form av förarbevis,några timmars teoretisk och praktisk genomgång,man kan också kräva att den som ska sälja valpar ska ha detta "förarbevis" Kan en hund betraktas som ett kylskåp enligt konsumentköpslagen så kan man väl använda konsumentköplagen att driva igenom "licensierade" uppfödare samt en "köpa hund licens" Jordbruksverket som tar så bra betalt för minsta lilla papperstuss de ska behandla kan vara kontrollmyndighet, de för ju ändå hundregister...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7 8
9 10
11
12 13 14 15
16 17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vovve

Länksida


Ovido - Quiz & Flashcards