Kennelmamma, Tonårsmamma, Älskarinna, Bonusförälder och Bitch!

Alla inlägg den 28 januari 2010

Av Marie - 28 januari 2010 12:19

Citerar en del från en Krönika av Lisa Magnusson


Nog har väl Moderaterna ett hjärta, kära nån?!

Ja visst har de det. Herregud, de är helt på det klara med att man kan behöva sjukskriva sig ibland. Det finns ju till och med folk som bör få förlängd sjukpenning, de som behöver omfattande vård till exempel. Det fattar till och med Moderaterna.

Eller, ja. Moderaternas version av begreppet "omfattande vård" är ungefär som när det står "gratis" i ett reklamerbjudande - man bör ge akt på det finstilta.

Den moderata idén om "omfattande vård" är vård som ges "under så stor del av dagen att den försäkrade måste vistas där vården ges och att vården helt utesluter att den försäkrades kan arbeta eller medverka i ett arbetsmarknadspolitiskt program. Det är alltså tiden som vården tar som avgör om det är omfattande vård, inte omfattningen eller svårighetsgraden på själva vårdinsatsen". (Sjukpenning och samordnad rehabilitering, 2004:2, version 13, paragraf 7.7.1)


Ja, du läste rätt. Det är inte omfattningen av vårdinsatsen som avgör om det är en omfattande vårdinsats. Den viktiga frågan är: Kan du rent teoretiskt tänkas ha tid över att "arbeta eller medverka i ett arbetsmarknadspolitiskt program" medan du behandlas för en långvarig sjukdom som kräver ansenlig vård? Den moderata uppfattningen är att det hittills pjåskats lite väl mycket.


"Murat har förbrukat sina dagar med förlängd sjukpenning. Han har genomgått flera operationer i halsen och vårdas nu hemma genom sjukhusansluten hemsjukvård. Han kan inte svälja än utan all näring går via en sond direkt till magen. En sjuksköterska måste vidga matstrupen två gånger per dag. Vårdinsatsen tar cirka 30 minuter per tillfälle, morgon och kväll. Om det inte tillstöter ytterligare komplikationer beräknas att Murat ska kunna börja svälja igen om 3–6 månader. Murat får inte sjukvård under större delen av dagen och han bedöms inte bli försämrad i sin sjukdom om han deltar i en individuellt anpassad arbetslivsintroduktion. Murat har därför inte rätt till förlängd sjukpenning".

 

Man skulle kunna tro att det här är någon snyfthistoria som jag har hittat på själv, eller att det handlar om någon som tragiskt hamnat mellan två stolar. Men det är Moderaternas eget skolexempel på någon som varit sjuk väldigt länge och INTE bör få sin redan förlängda sjukpenning förlängd ytterligare. Exemplet kommer från den nya vägledning som har gått ut till alla Försäkringskassans handläggare. Murat bör jobba på, med en slang i svalget.

Jag gillade inte de gamla Moderaterna. Men jag gillar verkligen inte de nya heller. Det enda positiva med deras jävla ARBETSLINJE är egentligen att vi skulle kunna sjukskriva dem allihopa enligt paragraf 7.7.2: "Avgörande förlust av verklighetsuppfattningen".

Av Marie - 28 januari 2010 10:14

Kan man lugnt säga att reglerna vid sjukskrivningar är!


Jag blir så innih...te förbannad när man läser om alla sjuka människor som anses friska nog att jobba...Hoppas att moderatdd..arna   ryker vid nästa val...deras människosyn har nog aldrig förr tydliggjorts så klart som nu...  


Läser på aftonbladet om exempel som F-kassan har tagit fram till sina handläggare...där handläggarna ska tränas i hur man ser till att folk inte får någon sjukpenning och räknas som arbetssökande med 2 brutna ben, eller någon som tvingas sondmatas och vårdas i hemmet ska anses frisk nog att söka jobb...


IDIOTI!!!!


Tiotusentals blir av med sin sjukpenning

  För att minska ohälsotalet infördes nya regler för långtidssjuka 1 juli 2008. Nu kan man högst få sjukpenning i 364 dagar under en 15-månadersperiod. Därefter kan man få förlängd sjukpenning i högst 550 dagar.

 

Därefter överförs man till Arbetsförmedlingens arbetslivsintroduktion i tre månader. Vid nyår överfördes cirka 16 000 personer till Arbetsförmedlingen. Ytterligare 38 000 väntas bli utförsäkrade under året.

 

  I undantagsfall går det att få ytterligare förlängd sjukpenning, så kallad ”förlängd sjukpenning i vissa fall”.


Det kräver att man vårdas på sjukhus eller får omfattande vård på annan plats, att man har en kraftigt bristande verklighetsuppfattning eller att man riskeras att allvarligt försämras om man jobbar eller deltar i introduktionen

Så trött på denna regeringen!

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vovve

Länksida


Ovido - Quiz & Flashcards